Sivut

maanantaina, kesäkuuta 04, 2012

SM-sprintti, HYL

Hervannassa juostiin mutkaton SM-sprintti. Valmistautuminen kisaan tuntui kisa-aamuna onnistuneen ja karsinnassa meno oli sujuvaa. Rastimääritteistä vertailimme kanssalähtijöiden kanssa että viimeiset 7 rastia olisivat vielä samoja kaikilla. Hiukan flegmaattisena lähtijänä taktiikkana oli lähteä napakasti ja ottaa homma haltuun heti starttikellon piipistä. Ykkösvälillä ehdin lukaista loppuradan ja todeta sen suoraviivaiseksi toteutukseksi. Oikea-vasen ja leima korttiin sadan metrin välein. Puolivälissä kiersin yhden kukkapenkin vasemmalta kunnen luupittomana nähnyt täyttä varmuutta kartasta ja my-o rekisteröi tästä ainoan virheeni. 3sek. Loppumatka sitten jonojuoksua Mäksän ja Portinin kanssa.

Finaalia ennen nukahdin hetkeksi päiväunille kotisohvalle ja palasin Suolijärven nurtsille pariksi tunniksi viettämään lähtökynnyselämää. Jalat tuntuivat aamupäivän jäljiltä olevan hieman eri paria enkä saanut niitä alkuverryttelyssä kunnolla hereille. Ykköselle kiersin koulun oikealta ja lukaisin loppuradan. Pelkkää selkeää toteutusta joka onnistuu hisumiehenkin aivolohkoilla. Puolivälissä tuli ensimmäiset yleisön kannustukset ja kuulin olevani Muukkosen kanssa samassa tahdissa. Kommenteista päätellen juoksukin näytti yhtä rumalta. "Yritä nyt edes..". Jaloissa oli kuitenkin olo ettei niitä kyennyt juurikaan käskemään ilman että maitohapot olisivat räjähtäneet korviin, joten jatkoin laiskannäköistä menoa.

Maalisuoralla joku huusi "Kiire"..sekunnilla ehdin maalissa kärkeen kunnes leimantarkistus todisti että yksi bitti oli ollut matkalla poikittain ja 15 rasti jäänyt emitiltä huomaamatta. Puolen minuutin välein leimoja kerätessä sattu näemmä työtapaturmia ja itselle tämä oli ensimmäinen mitä muistan. Jotkut huiskii pystyleimoja emitin päällä mutta itse pyrin aina kolauttelemaan kortin pohjille. Todistajia rastilla toki oli katsomassa leimausta mutta turha tuota selitellä. Rata oli sunnuntaina lähinnä rasteilla merkitty viitoitus lähdöstä maaliin ja siksi hyvin tasapuolinen ja lopputuloksiltaan tasainen juoksukilpailu, jossa teki mieli olla tuhraamatta liikaa aikaa emitin kopeloimiseen. Perjantaina uusi yritys Keskustorilla, 11sek jäi Hervannassa eroa kärkeen, mikä taitaa olla siis turhaa koettaa ottaa kiinni leimaamalla jokaisella rastilla 0,5 sek nopeammin..

Ei kommentteja: