Sivut

maanantaina, helmikuuta 06, 2012

Kohteessa

Rapiat 24h otti matkanteko päiväntasaajalle. Matkaa tuli taitettua niin apostolin kuin airbussin ja hiacen ja opelin kyydillä, mutta lopputulemana päädyimme 2200m näsijärven pintaa ylemmäs. Lämpötilamuutostakin kun oli 50 astetta ja yöllä lennonvaihtoa niin on turha vielä tunnustella muutamaan päivään sopeutumista korkeuteen. Josko sitten kun matkan turvotukset pohkeista ovat hävinneet ja ennenkaikkea matkatavarat löytävät tiensä perille.

Paikka on täynnä laihoja valkoisia juoksijoita ja kylällä on vielä muutama paikallinen lisää. Paikalliselta vaatturilta löytyi hiukan juoksuvaatettakin kunnes omat saapuu. Kenian maajoukkuekamat oli jo loppuunmyyty miesten malliston osalta olympiavuoden ansiosta. Paikka vaikuttaa juuri niin täydelliseltä kuin mainokset kertoi. Uima-altaat ja kuntosalit ja lämmin ruoka naamarin eteen ja sopivan askettiset olot muuten. Puolen vuorokauden kokemuksella kenialaisesta elämäntyylistä ei voi kun yhtyä kollegan sanoihin kenialaisten urheilijoiden ja ihmisten salaisuudesta. He osaavat laiskotella ja ottaa lunkisti silloin kun eivät juokse.

1 kommentti:

riverside kirjoitti...

Moron Vesku!Pitipä käydä lukemassa kuulumisia ja niinhän sitä ollaan Afrikan lämmösä:).Muista kenialaisten tavat päivärytmissä; silloin kun levätään, todellakin löhötään! Eli siis malta,vaikka tossu olisikin syönnillään.Ite toivun joulukuun puolivälin jalkaoperaatiosta,korjailtiin akilleksen kiinnityskohtaa ja murjastiin luuta uuteen uskoon.Kyl se tästä...Tsemiä reenailuihin sinne!!