Sivut

torstaina, heinäkuuta 15, 2010

Tiedoite

En hyväksy valintoja MM-kilpailuihin 2010. En tule hyväksymään nyt tehtyjä valintoja myöskään tulevaisuudessa. Hyväksyn etten tule juoksemaan MM-kilpailuissa 2010 ja toivon että joukkueeseen valitut menestyvät kilpailuissa.

Ote SSL:n valintaohjeista:
Valintaperusteet:
- kansainvälinen menestys 2010
- menestys MM-katsastuksissa
- kansainvälinen menestys 2009
- valintaryhmän näkemys


Käytetyt valintakriteerit J. Salmen tiedotteen mukaan:
- katsastuksissa voitto tai 2 x top 5 sijoitus
- matkavalinnat
- kauden aiemmat näytöt


Edellisissä listoissa on lukijasta riippuen näkemyseroja.
Alkuperäisten valintakriteereitä painottamalla eri osa-alueita millä tahansa kertoimella ei voida päästä miesten joukkuevalinnoissa nykyisiin valintoihin antamatta 90% painoarvoa valintaryhmän näkemykselle. Valintaryhmän näkemyksen pohjana on nyt nämä J. Salmen mainitsemat kriteerit, joissa alkuperäisiä kriteereitä on muokattu ja tarkennettu niin että nykyisen joukkueen valinta on tehty oikeutetuksi. Kriteerien mainitsemisjärjestystä listassa on muutettu. Sana kansainvälinen on hukutettu täysin kriteereistä.

Voittaessani vuonna 2008 MM-katsastuksen Sprintin lopulliset valintakriteerit olivat täysin erilaiset. Silloin jo EM-kilpailuiden Sprintin finaalista tapahtunut niukka karsiutuminen riitti kansainväliseksi näytöksi joka kiilasi katsastuksen edelle. Kurioisiteettina mainittakoon että tuona vuonna katsastukset järjestettiin mahdollisimman paljon tulevia kilpailuja vastaavissa olosuhteissa Tsekeissä. Tällä kaudella en ole sijoittunut Suomessa järjestetyissä sprinttikilpaluissa 3. sijaa huonommaksi. EM-kilpailuissa suomalaisia ei ollut edelläni. MM-kilpailuissa Sprinttiä tulee mielestäni juoksemaan vähintään 2 itseäni heikompaa suomalaista urheilijaa mikä on mielestäni väärin jos tavoitellaan menestystä Suomelle. Pidemmällä aikavälillä siis sukunimi on suurempi selittävä tekijä valinnoille kuin tulokset. Itse olen tähän asti urheillut tulostavottein. Pettymys on valtava ja tulevaisuuteen en tällä hetkellä näe enää urheilussa tulostavotteita.

Ei kommentteja: