Sivut

maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Unelmilla ei ole parasta ennen päivää

Olen aina urheillut suurilla tunteilla ja ottanut urheilun tarjoamat pettymykset ja ilot asiaan kuuluvalla vakavuudella. "Pessimisti ei pety" - ei ole koskaan kuulunut mottovalikoimaani. Käännätin veistä omassa haavassani MM-valintojen jälkeen oikein urakalla ja kävin asialliset keskustelut suurimman osan valintakomission jäsenistön kanssa. Annoin katkeruutreni paistaa läpi ja peräsin oikeudenmukaisuutta lähinnä omasta näkökulmastani katsellen. Nurinoillani yritin löytää mahdollisimman pian taas sen asenteen jolla onnistuneet urheilusuoritukset on mahdollisia. En minä sinne palkintopallille halua pidemmänpäälle vain näyttämään keskisormea valmennusjohdolle ja jos noilla motiiveilla urheilen niin en varmasti pääsekään. Näiden keskustelujen tarkempaan sisältöön en halua enää pureutua julkisesti. Tyytyväinen en toki ole, mutta en sitä itseltäni odotakaan tässä asiassa vasta kun tuloslistalla ei keiku ketään edellä. Hävityt sekunnit katsastuksissa oli kaikki hävittyjä. Suurimmat pummit pyyhitään kyllä tuloslistoilta pois valintakomissionkin silmissä mutta ei Imatran kisan kaltaista tasaisenhidasta puurtamista.

Uhreilijan ja ennenkaikkea URHEILUN asemasta suunnistusliiton byrokratiassa ei liene yksikään maajoukkueurheilija tyytyväinen. Valmentajan asema tuossa hierarkiassa jossa valtasuhteet ovat kieroja kuin valintaryhmän valintalinja on varmasti vielä heikompi. Kaikki loka on aina hyvä heittää tuohon kuppiin jos mitaleita ei tule. Eikö olisi jo aika uudistaa suunnistusliiton huippu-urheilujärjetelmää siten että se tukisi urheilijoiden tuloksentekoa? Nyt hommaa hyvin paljon kustannetaan omakustannepohjalta samaan aikaan kun toimiston väki vääntelee kerholehteensä sinisillä ja vihreillä pallukoilla varustettuja valmennusartikkeleita.

Kävin muuten sprinttikarsintaa edeltävänä päivänä psyykkisen valmennuksen tapaamisessa. Aiheena optimaalisen tunnetilan löytäminen suoritukseen ja tunteiden hallinta suorituksen aikana. Hullun papereita en omista mutta urheilutavotteiden vuoksi olen valmis kalloanikin kutistamaan. Ensi tapaamisella täytynee vaihtaa aiheeksi tunteiden hallinta suorituksen jälkeen.

Ei kommentteja: