Sivut

torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Trainingslager in Portugal, Teil 1

Onnistunut leiri Portugalissa takana. Se talven ainokainen. Mutta parempi kait yksi hyvä kuin jatkuva reissaaminen nuhapumppuna etelään. Tavoitteina oli tällä kertaa hakea plussa-asteita lämpömittarista, taitoharjoituksia hyväpohjaisissa maastoissa ja ennen kaikkea hyvä tulevaan kilpailukauteen valmistava fyysinen harjoitusjakso ilman ylimääräistä säätämistä ja särmäämistä. Jotakuinkin tuo jopa onnistui. Nykyään on kuitenkin tapana valittaa kaikesta ja kilpailla siitä kuka maalailee negatiivisimmat näkymät tulevaisuuteen, joten yritetään nyt jotain pessimististä.

Kelit olivat liian kuumat kovaan harjoitteluun. +26 ja keväiset siitepölyt laittoivat hengen vinkumaan kovissa harjoituksissa ja polttivat nahan karrelle. Merivesi oli kuitenkin liian kylmää. Maastossa oli paikotellen risuja. Yöharjoituksissa oli pimeää. Pönttö meni tukkoon ja lähikaupan myyjä ei kertaalleen hymyillyt lainkaan. Lihakset eivät reagoineet kovaan harjoitteluun totutulla syväjumilla. Maastopyörän renkaissa oli tuumia yhtä paljon kuin John Holmesilla. Kauhavassa ei osattu tanssia. Seurakaverit yllyttivät harjoitusten välissä iloiseen sosiaaliseen elämään askeettisen mököttämisen sijaan. Yritä nyt siinä sitten urheilla.

Tähän aikaan vuotta on tapana kytätä naapureiden tekemisiä ja testijuoksutuloksia sekä kuulostella huhuja taudeista ja tikeistä. Juokseeko Mäksä Perniöön puolessa tunnissa, pudottaako Haanpää ikääntyvän Huovilan kakkoseen, voittako Martomaa Billnäsissä yli kolmella minuutilla, jonotetaanko Tiomilan ykkösrastille kiven vai kumpareen kyljessä? Kaikki tuo into ja uho ja spekulaatio romahtaa kuukauden päästä. Kaikki on taas kuten ennenkin, Halden voittaa, KR ottaa hylsyn ja Tiomilan järjestelyjä haukutaan ja kaikki lupaa jättää ensi vuoden kisan väliin. Puolet normiviestisatsareista lopettaakin kauden vielä kun suurin osa suomesta on lumen peitossa ja toinen puoli sitkistelee vielä Jukolaan asti. Marraskuussa sitten taas purraan hampaat uudelleen yhteen.

2 kommenttia:

V7 kirjoitti...

Hehhee.

Hauskaa että joku lukee näitä. Kannattaa kuitenkin lukea aina teksti läpi asti ennen kuin huutelee nimettömänä tai muuten vaan Urpona pitkin palstoja.

Tarkoitukseni oli viimeisessä kappaleessa vain kuvata nykyisin vallitsevaa "Ens Kauel"-uhoa, joka on tapana aloittaa jo ennen kuin kuluva kausi on edes oikeasti potkaistu käyntiin.

Tiomilassa ei mielestäni nykyään suinkaan ole liikaa osanottajia.

Hytösen Uzbe kirjoitti...

Unohdit muuten tuossa tekstissäsi Ingunnin. Se oli NIIN ruma! :)