Sivut

sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Lisää Vuvuzelaa

Sprinttiprojekti kannatteli lopulta 9. sijalle EM-kisoissa ja 3. sijalle SM-kisoissa. Edessä on vielä Nordic O-tour, Huippuliigan sprintti ja sitten MM-kisat ja PWT-kiertue ja maailmancup. Tuo siis pelkästään yhden matkan erikoismiehelle. Yleismiehet vetää saman setin kertoimella kolme. Ja vielä viestin päälle lähestulkoon jokaikisellä kirjainyhdistelmällä. Seurajoukkueessa vielä sitten isot viestit.

Bulgariassa herätti huomiota yleisön fanaattinen kannustus paikallista kansallissankaria kohtaan. Kiril Nikolovin juostessa hurmionomaisesti plakettisijalle pitkällä matkalla ei kuitenkaan kenelläkään tullut mieleen kieltää kannustukseen käytettäviä torvia liian voimakkaasta äänestä. Jalkapallon MM-kisojen aikana jokainen televisio on alkanut pitää ininää jonka vuoksi kannattajien hauskanpitoa ollaan rajoittamassa. Pääasia että kotosohvalla ääressä ei tarvitse ojentaa kättään kaukosäätimelle tv:n äänisäätimelle. Näin meitä palvellaan. Entisvanhaan oli tv:t paksuja ja miehet laihoja. Nyt on muoti jotain aivan muuta. Nikolovin poistuminen kilpailukeskuspellolta kiiltävällä mersun sporttimallilla sentään muistutti Bulgarian metsissä tuosta suurten tähtien lajista. "Rakkaudesta lajiin", sanoo suomalainen samaan aikaan. Rakkaudesta lajiin taisi Kirilkin tänään toisaalta Paarijoen maanpäällisessä helvetissä taivaltaa. Katumaasturillakaan ei tuossa maastossa pääse kuin hädintuskin parkkipaikalle.

Resurssivaikeuksissaan pohjoismaiden liitot ovatkin pykänneet tälle vuodelle uuden "yleisöystävällisen" suunnistuskonseptin Nordic O-tourin muodossa. Uusia kokeiluluontoisia kisaformaatteja ja kottikärrykaupalla rahaa sveitsiläisille pankkitileille kotiinviemisiksi lienee kuitenkin totuus. Itse toki suhtaudun suurella mielenkiinnolla ja menestystavottein uutta kisakonseptia kohtaan kuten aina suomipaidan päälle pukiessani. Vuvuzelat soinevat edelleen jossain aivan toisella puolen maailmaa. Mutta vain kerran neljässä vuodessa.

Ei kommentteja: