Sivut

sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2010

Talvisota: 105 yskän päivää

Ohi on. Talvisodan päättymisen vuosipäivän kunniaksi kirjasin harjoituskauden alkupuolelle 105kpl rukseja excelin sjuk-sarakkeeseen. Rauhansopimuksessa ei tullut alueluovutuksia. Sotakorvauksien maksuaikataulussa on kilometrejä kiihtyvällä ruuvilla kolmeksi kuukaudeksi. Pitkä sota rappeutti kuntoa vain pintapuolisesti ja kansakunnan perusrakenteet säilyivät vaurioitta. Ja lässyn lässyn..

Useamman kerran on talven aikana tullut jo kuviteltua että tauti on taltutettu, vielä useammin olen uskonut yskän jatkuvan ikuisesti. Lääkäriaseman ovella on harvemmin ollut fanilaumaa kuten Beckhamin akilleksen katkeamista juhlistavien turkulaisten tapauksessa. Huvit on hassut Turussa kun eivät enää pääse sillan yli suomen puolelle. Itse en välttämättä yhtään turkulaista toisaalta olekaan kaivannut hurraamaan yskimiselleni. Lieneekö tuo köhiminen edes yhtä seksikästä kuin akilleksen katkeaminen. Ja blaa blaa..

Päätimpä tosiaan jonkinmoisen diagnoosin ensikertaa tautiin saaneena että saapi riittää sotiminen ja yskiminen. Oikeassa maailmassa taisi toki olla jokin jatkosota vielä tuossa ennen sotakorvauksien maksua. Ja kun suomalaiseksi olen syntynyt niin jatkosodassa rynnitään vanhojen rajojen yli niin että paukkuu. Liian lujaa ja liian pitkälle kunnes tulee taas turpiin isolla kädellä. Fiksumpi malttaisi edes hetken. Aika näyttää mistä asetelmista lähden seuraavaa suurhyökkäystä puolustamaan, mutta turha tässä tällä ikää enää mitään mannerheimlinjoja on pystytellä. Eikä lähde vieläkään tämä juttu..

Tulipahan taas kuitenkin levättyä pari päivää. Hankalammaksi kävi tällä kertaa kun lenkkitossut tuossa eteisessä pyytelivät kovasti kevätaurinkoon. Tai talvi tuo taitaa olla jos aamulla on 17 pallia pakkasta. Kilpailukausi lähtee käyntiin ensi viikonloppuna Vuokattihiihdossa. Ojentajiin on niiiin kova luotto että suunnitelmissa on voidella niin huonot sukset että on jotain seliteltävää. Täysin käsittämätöntä tekstiä tänään... Koko juttu on ein grobes Absturz sanois Hubmann. Lentoonlähtöä odotellessa sanois Kraas.

1 kommentti:

Tsaari kirjoitti...

Nyt vaihdat Vesku sen yskänlääkkeen ja pikaisesti. Menee levottoman puolelle...