Sivut

keskiviikkona, maaliskuuta 03, 2010

Kehitystä jokaisella osa-alueella

Hallikausi jäi väliin sairastelujen johdosta ja muutenkin olen siirtänyt kauden tulostavotteita pari kuukautta eteenpäin. Silja-Rastien huippukulku osunee siis Jukolan viestin tienoille ja huhtikuussa joudun tyymään vielä korttelirastitikkiin. Pääasia etten ole kunnossa liian aikaisin. Ja smålanti osuu sopivasti uudenvuodenhulinoiden kanssa päällekkäin.

Helmikuun aikana tapahtuneen kehitysharppauksen ansiosta laskeskelin lineaarisen kehityksen jatkuessa syökseväni 5000m:n SE:n suohon heinäkuun alkupuolella. Elokuun ruotsiottelussa voin käydä sitten tosissani Bekelen ajan kimppuun. Muilla tastatuilla osa-alueilla olen kehittynyt kansallisen tason takaperinkävelijäksi 6 metrin matkalla ja tasapaino-ominaisuuksia ei jatkossa horjuta edes tuon smålannin ja uudenvuoden päällekkäisyys. Myös sprinttikilpailuissa tuikitärkeä halkaisijaltaan kahdeksanmetrisen kahdeksikon juoksun aika koheni eilispäivän testijuoksussa lähelle viiden sekunnin haamurajaa. Pelkkiä sekuntikellon näyttämiä dramaattisia kehitysaskelia varjostaa toki vyötäröltä menetettyjen kilojen aiheuttama varsin minimaalinen kehitys kun tuloksia tarkastellaan normaalista poikkeavalla teho/paino [W/kg] akselilla.

Ennen edellämainittuja tulosparannuksia kipaisin myös rasitusastmakokeen selittämään sairastelujen ja axelteichmann-yskän vaikutusta talven aikana vaivanneeseen lahnamaiseen oloon. 20 astetta oli ulkona pakkasta testin aikana ja kipaisin siihen puolikkaan cooperin testin ilman verryttelyjä. Vasta tämän testin jälkeen olen oikeastaan ymmärtänyt mitä tarkoittaa "kuin kala kuivalla maalla" tai "kuin sika pienenä" tai "peukalo keskellä kämmentä".

Tulosparannuksien aikaansaamiseksi harjoittelin helmikuun rytmillä 5 päivää harjoittelua - 2 lepoa. Samalla systeemillä Heikkis-Mattikin painui kuulemma tuohon kuuluisaan olympiamonttuun. Vanhaan sillisalaatti lautasmalliin vaikutus oli itsellä sen verran huikea että ajattelin patentoida homman kuten Google teki paikkatietoon pohajutuvalle mainonnalle. Kahdesti peräkkäin lepäävät joutuvat siis kaivamaan kuvettaan tekijänoikeusmaksujen kuittaamiseksi tai lähtemään vaihtoehtoisesti lenkille tai jauhamaan vanhanaikaista Emil-Blokkia.

Ei kommentteja: