Sivut

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Vuodet eivät ole veljiä keskenään

SM-erikoispitkä:
K-1: K-pisteen jälkeen näkyvyyttä metsässä on puoli kilometriä ja tilaakin mukavasti kun viivalla oli jälleen varsin vähänlaisesti uskalikkoja. Osa näyttää kaartavan jonnekin vasemmalle ja Matte puhkii heti keulilla kohti tietä. Tiellä vilkaisen vielä taakse ja totean puolen porukasta kadonneen toisaalle, kuten pitääkin. Liimaudun Miikan selkään letkan kärjen taakse. Henrikin näyttää osuneen samaaan letkaan.

1-2: Maasto on edelleen yllättävän hyväkulkuista keskisuomalaiseksi. Matte ryskii edelleen keulilla. Alkuvauhdin jatkuessa koko kiesi ottaisi ehkä rapiat kaksi tuntia.

2-3: Kolmoselle kiipeillessä otan pari kävelyaskelta Maten yrittäessä jatkuvasti karkuun. Pikku koukut pitää kuitenkin porukan kasassa.

3-4:Helppoa peruskauraa. Kilometrin kokoisella aukolla huomaan myös Ikosen hypänneen mukaan alun eri hajonnalta.

4-5: Matte kasvattaa tiellä eron taas 50 metriin ja päätän lähteä mukaan jos päästäisiin vaikka karkuun. Yritys jää vain ajatukseksi.

5-6: Taas pitää laittaa kävelyksi ylämäessä.

6-7: Rastia lähetyessäni Matte ryskii puskista taas mukaan. Jonne ehdottaa ääneen että voitaisiin nelistään koittaa karkuun kun muita ei näy takana. Online-piuhat rastipukissa ehdottaa taas hajontaa tulevaksi.

7-8: Matte mumisee jotain reitinvalinnasta vastaukseksi Jonnen ehdotukseen ja ymmärrän hänen suunnistavan nyt eri hajontaa. Koukkaan omaa rastia puolisen minuuttia oikealta ja karkumatka päättyy lyhyeen.

8-9: Topi huitelee mukaan letkaan ja loikottelee samantien joka askeleella metrin karkuun. Uzbe ja Henrikin tallaavat samassa letkassa. Ymmärrän kuitenkin että suurin osa letkasta on eri hajonnalla. Ajouralta kaarran tien päähän Topin jatkaessa suoraan ja Miika lähteen mukaan tälle valinnalle ja vetääkin loppuvälin. Rastilla koukkaan taas puoli minuuttia oikealle ja leimaan letkan viimeisenä Henrin perässä. Parikymmentä miestä on vielä tässä mukana.

9-10: Letkan hännillä.

10-11: Rapistelen geelin housun takamuksesta ja juomarastin mies paljastaa Anjalan menneen yksin kärjessä, muuten porukka kasassa. Maasto on muuttunut alun jälkeen hyvin keskisuomalaiseksi ja juoksukin on jo kaikkea muuta kuin lentoa.

11-12: Sorvisto pysäyttää koneet nätin metsälammen rantaan ja kelailen tiellä pikku hiljaa katkennutta letkaa kokoon. Vasemmalta hyppää toisen hajonnan letka tielle. Väsyneen näköistä väkeä. Kaikki pummaa 10 sekuntia ja ensi kertaa tappelemme leimasimesta.

12-13: Latailen vielä yhden geelin ennen varvausta

13-14: Kuulutus paljastaa Maten ja Pasin varvanneen viisi minuuttia aikaisemmin.

14-15: Juoksen Miikan tutun selän kiinni ja Markus rynnii myös mukaan.

15-16: En keksi mitään sen fiksumpaa reitinvalintaa. Tietä pieni pätkä oikealle ja suorilla toisen tien yli. Miika ehdottaa kiertoa oikealta mutta jatkan suoraan. Ekalla lenkillähän näillä main maasto tuntui vielä nopealta. Toteutus on kuitenkin hiukan heikko kun ajaudun risukossa tiheikön vasemmalle puolelle, mutta Henri pitää sentään seuraa. Rastille tullessa Miika lähestyy omalta valinnaltaan 50 metriä perässä.

16-17: Ykkölenkiltä tuttu kolmonen. Taas pistää kävelyksi ylämäki.

17-18: Juomapaikalta tutut pari mukia.

18-19: Ensimmäisellä lenkillä aukolla oli vielä mukava juosta mutta ei enää. Miika, Mertasen Simo ja Virran Jani seuraavat kuitenkin kiltisti samoja jälkiä.

19-20: Mäen reunassa könytessä alkaa painaa jaloissa. Puolet matkasta enää, ajatten.

20-21: Aika hiljaa taaperran ylämäkivälin, Miika kuittaa samantien ohi.

21-22: Keräilen voimia lähinnä kartta rullalla. Miika vetää. Juomapaikalla tungen taas geeliä naamariin vaikken enää uskokaan piristyväni.

22-23: Katselen että loppu on ensimmäistä lenkkiä nopeampi mikä selittää eron varvauksessa. Meidän viiden hengen letkassa ei kuitenkaan enää kukaan taida haaveilla kärjen saavuttamista. Sen verran paljon vauhti on jo laskenut. Lakasen Jani ontuu selkä edellä vastaan.

23-24: Ylämäki menee jo kävelystä retkeilyksi.

25-26: Simo kuittaa hetkeksi avokalliolla letkan kärkeen muiden epäröidessä rastia.

26-27: Ylämäessä Simo valittelee kramppeja ja lupaa vielä tummuvansa ennen maalia. "Tulis ryssä ja ampuis", kuvaa hän vointiaan. Joudun vielä viimeisen kerran vetohommiin. Rastilla on Salmenojan Samulin retkikunnan pystyttämä leiri.

27-28: Yritän kieltää Saarivaaran Jyrkiä ja Mikkolan Timoa kuvaamasta rastilla, sen verran rumalta tuntuu meno.

28-29: Ehdoton vetovuoroa Janille. Koukkaamme vikaa rastia ja Miika karkaa hörppimään omia mehujaan karttapuomille ennen muita.

29-30: Viimeisen kartan lenkki näyttää sellaiselta H14 sarjan perusradalta. Metrin askelpituudella laskeskelen itselleni vielä 4100 maakontaktia milloin minkäkin lihaksen krampatessa.

30-31: Maisema tuntuu vaihtuvan yllättävän hitaasti ja samaistan itseni jo hiukan edemmäs rastivälillä. Henrin selkä vie rastille. Simon kanssa kiroilemme letkan hännillä.

31-32: Molemmat sisäreiden kramppaa yhtäaikaa ja meno on hiukan kömpelöä. Miika johdattaa retkikuntamme suoraan rastille eikä takaa kuulu muita tulevan huolimatta verkkaisesta tahdistamme.

32-33: Hetki parempaa alustaa ja Simo toivottaa onnea yrittäessäni vielä muiden mukaan.

33-34: Ylämäessä totean talvella hankitut hiihtolihakset hartioissa tarpeellisiksi kun konttaan ylös mäkeä.

34-35: Maisema on nätti lammen rannan pohjoisrinteessä mutta näky varmasti koominen väsyneiden miesten toikkaroidessa alas kohti loppukiriä.

35-36: Reitin Mikko tulee vielä linkkimieheksi minun ja katoavan letkan pään väliin.

36-37: Tielle pääsemiseen kuluu risukossa ikuisuus ja tiellä Juoksu tuntuu siltä miltä Jokisen Tuomaksen juoksu näyttää.

37-M: Muistelen talvella pirkkahallissa tehtyjä juoksutekniikkaharjoituksia.

Ei kommentteja: